onsdag 11 mars 2009

Champions League och Real

Har inte bloggat på väldigt länge. Detta blir dock ett inlägg som handlar om Real Madrid.
Den klubben är för mig en gåta. Världens genom tidernas mest framgångsrika klubb är på väg neråt i den internationella hiarkin och det rejält. Visserligen är det ingen katastrof att förlora på borta plan mot Liverpool men på sätter man gjorde det på lämnar mycket att önska.
Sedan blir man dessutom mållösa genom båda åttondelsmatcherna och det håller definitivt inte.
Men på något sätt är jag inte överraskad. Real har inte haft en speciellt bra och intressant spelartrupp på typ 4-5 år. Och nu när Calderon avgick som president så ska det bli nyval i sommar. Jag har några önskemål för framtiden hos Real. Mina kriterier för att laget ska vinna Champions League och återfå sin förlorade stolthet är:

* Byt ut HELA ledningen. Allt ifrån Tränaren till sportchef. Det behövs ny, fräsh personal som brinner för att lyckas.

* Riv kontrakten med följande spelare:
Guti, Raul, Saviola,Miguel Torres,Metzelder,Sneijder,Van der Vaart,Huntelaar.

* Satsa på framtidens stjärnor. Alberto Bueno är en supertalang som kan bli hur bra som helst. Vårdas lagets talanger på rätt sätt kan man få ihop ett mycket intressant lag i framtiden.

* Anställ en tränare som får ett antal år på sig att lyckas. Tränaren måste stå för en filosofi som hela Real Madrid uppskattar/stödjer. Han ska också göra upp en plan under en tid för hur laget ska utvecklas. Tex inom 4 år ska laget vara etablerat i Champions League.

* Bygg på sikt. Om det inte blir någon titel första året med ny ledning så bör man fortsätta och bygga tills laget är tillräckligt starkt för att kunna utmana.

Real Madrid har inte en chans att vinna en internationell titel igen om man inte hittar en stabil grund att stå på.

Ramos,Pepe,Casillas,Ruud Van Nistelrooy, Robben , Gago , Higuain, Lassana Diarra är spelare som kan vara den framtida stommen. skjut in några spelare från Castillan och spetsa med någon världsstjärna så kan detta blir riktigt bra. Mitt förslag till ny tränare: Arsene Wenger, ge honom vad han vill ha och ge honom arbetsro.

Zinedine Zidane som ny sportchef?

Inga kommentarer: